הספורט של פיתוח גוף הוא יותר מסתם הרמת משקולות ואכילת מזון כדי להגדיל. יש מדע מאחורי למה, מה ומתי מפתחי גוף אוכלים, מתאמנים ונחים. בתור מפתח גוף שאפתן, אולי אתה תוהה איפה כדאי להתחיל. כדאי להתחיל עם מאמן, בין אם זה מאמן אישי, תזונאי או שניהם. אלה האנשים שמתמחים בסיוע לך להשיג יעדי כושר המותאמים לך. איך אתה מוצא את האנשים האלה?
זה המקום שבו הראיון נכנס לתמונה, אבל תצטרך גם לדעת את מטרות הגוף שלך. עבור כל חטיבה שבה אתה מחפש להתחרות, אני מציע לזהות כמה מתחרים ולגלות מי המאמן שלהם. חפש מאמן שמתמחה בחטיבה זו או בעל כמות טובה של ידע בחטיבה זו. אפשרות נוספת למציאת מאמן היא מפה לאוזן, מקומית או מקוונת. רוב המאמנים בימינו מציעים אימונים ותזונה מקוונים, כך שלעולם לא תפגשו פנים אל פנים. למרות שזה עובד עבור חלק, רבים אחרים רוצים מערכת יחסים אישית יותר עם המאמן שלהם.
לאחר שתהיה לך רשימה של מאמנים פוטנציאליים, תוכל לצמצם את הבחירות שלך באמצעות תהליך ראיון באמצעות דואר אלקטרוני, טלפון או באופן אישי. זו ההזדמנות שלך לראות אם אתה לוחץ איתם ולהחליט אם השותפות הזו היא משהו שאתה רוצה להמשיך. כדי לעזור לך להתחיל, הנה כמה שאלות כלליות שאולי תרצה לשאול:
מה האישורים/הסמכות שלך?
כמה זמן אתה עושה את זה?
כמה לקוחות יש לך עכשיו?
מהי פילוסופיית האימון/תזונה שלך?
האם יש לך גישה תזונתית? (IIFYM, Keto, רכיבה על פחמימות וכו')
באיזו תדירות אתה עושה צ'ק-אין עם הלקוחות שלך?
האם אתם מציעים הפעלות אישיות/סקייפ או שזה רק באינטרנט?
האם האימון/תזונה שלך משתנה במהלך ההכנה? אם כך, איך?
למה אני יכול לצפות בחודש-חודשיים הראשונים?
מה אתה מחפש בלקוח?
מה המחירים שלך?
למרות שלרוב הדברים בחיים "אתה מקבל מה שאתה משלם עליו", העסקת המאמן היקר ביותר לא בהכרח תבטיח תוצאות וגם הזול ביותר לא תמיד הגרוע ביותר. אני גם ממליץ לך לדבר עם הלקוחות הנוכחיים של המאמן הפוטנציאלי שלך על הניסיון שלהם. מה הם אוהבים במאמן שלהם? אם למאמן שאתה שוקל יש לקוחות מכינים, איך רובם נראים? כל מאמן יכול להתמזל מזלו ולהיות בעל לקוח כוכב נוצץ, אבל זה דבר אחר כאשר יש לו רקורד עקבי של מספר לקוחות מצליחים שמצליחים בתערוכות מקומיות, ארציות ומקצועניות.
לבסוף, לך עם הבטן שלך ועשה מה שאתה חושב שמרגיש נכון. המאמן שלך שם כדי לתמוך בך, אבל יותר חשוב, לדחוף אותך. אתה תרצה מאמן שישאיר אותך דין וחשבון כשהמצב נעשה קשה. אתה לא רוצה מאמן שרק מרפרף את נוצותיך ואומר לך מה שאתה רוצה לשמוע – אתה לא שוכר מישהו להיות המעודד שלך. חפש מישהו שמעודד אותך ועדיין דוחף אותך מחוץ לאזור הנוחות שלך. אל תשכח להיות כנה עם המאמן שלך במהלך תהליך הראיון שלך ולאחר שאתה שוכר אותם. אם אתה לא שקוף לגבי מה שאתה רוצה או צריך במהלך הראיון שלך, ייתכן שהמאמן הפוטנציאלי שלך לא באמת מתאים לך. מאמן טוב יהיה כנה אם סגנון האימון שלו לא יתאים לצרכים שלך.
זה נכון גם לאחר ששכרת את המאמן שלך. אם אתה לא עוקב אחר התוכנית או מתרפס פה ושם ולא תהיו כנים לגבי זה, ההנחיה של המאמן שלך תהיה כבויה מכיוון שהוא נותן לך תוכנית המבוססת על המידע שאתה נותן לו. לשני הצדדים יש תקשורת פתוחה. אם אתה מרגיש שאתה לא יכול לקבל את זה עם המאמן שלך, אז אתה צריך להרגיש בנוח לומר את דעתך או שהאדם הזה לא מתאים.
אני מקווה שהטיפים האלה יעזרו לך כשאתה שוכר את המאמן הראשון שלך או אם אתה מחפש לשנות את המצב הנוכחי שלך. אתה מוזמן להוסיף לרשימת השאלות שלי – יסודיות תחסוך לך הרבה צרות בהמשך הדרך. מי יודע, אולי אפילו תקבל את המאמן המושלם שלך.